29.10.2010

Yusufeli Geleneksel Karakucak Güreşleri 2010 Sona Erdi

Yusufeli Geleneksel Karakucak Güreşleri 2010  Sona ErdiYusufeli Belediyesi Gençlik Ve Spor Kulübü tarafından organize edilen 61.Yusufeli Geleneksel karakucak Güreşleri’nde başpehlivan Sait Bingöl oldu.
23–24 Ekim tarihlerinde karakucak güreş sahasında gerçekleştirilen Yusufeli karakucak güreşleri dün yapılan başpehlivanlık güreşi ile sona erdi. 248 güreşçinin mindere çıktığı güreşler 2 gün sürdü.
Güreşlere Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Mihail Maharadze, Artvin valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı, İşadamı Mustafa Çakır, geçen yılın Güreş Hanım Ağası Safiye Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yusufeli Belediyesi Gençlik Ve Spor Kulübü Güreşçisi Sait Bingöl,61.Yusufeli Geleneksel Karakucak Güreşleri’nde başpehlivan oldu. Karakucak güreşlerinin bu yılki güreş ağalığını ise İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Kaçmaz aldı. 22.500 TL ile güreş ağası olan Mahmut kaçmaz, Sait Bingöl’e başpehlivanlık kemerini taktı.
Karakucak güreşlerinin son gün sonuçları ise şöyle gerçekleşti.
60 kg.’da
1.Selçuk Şahin- Yusufeli Belediye Spor
2.Bilal Al Mustafa-Suriye
3.Makratavitse-Gürcistan
65 kg.da
1.Muhammet Demir-İstanbul Büyükşehir Belediye Spor
2.Mehmet Yozgat-Ankara Tedaş
3.Ali Kuru-Kahramanmaraş
70 kg.da
1.Mehmet Özmüş-Yusufeli Belediye Spor
2.Yasin Şahin-Tokat
3.Durakatvilli-Gürcistan
75 kg.da
1.Celal Dal-Erzurum Palandöken
2.Tiklişpi Yorpi-Gürcistan
3.Mehmet Özdemir-Kahramnamaraş
82 kg.da
1.Erhan Kaçmaz-Tokat
2.Ümit Süleyman Tuğ-İran
3.Totorojvili-Gürcistan
96 kg.da
1.Hamza Köseoğlu-Ankara Aski
2.Burak Eryılmaz-Tokat
3.Ali İmamoğlu-Kocaeli
Baş
1.Sait Bingöl-Yusufeli Belediye Spor
2.Ferhat Binici-Erzurum
3.Rüştü Atalay-Tokat
Güreşlerin ikinci gününde en iyi bal yarışması da yapıldı. Karakucak güreş sahasında güreşler devam ederken yapılan yarışmaya 10 bal üreticisi çiftçi katıldı. Yarışmanın Jüri üyeliğini, Yusufeli Belediyesi Veterineri Mehmet Akıllı, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Ak Parti Genel Merkez Başkan Yardımcısı Mehmet Göksun, Gençlik Spor Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Yusufeli İlçe Tarım Müdürü Murat Dilek, Arıcılar Ahmet Ağduman ve Saadettin Abaylı’nın yaptığı en iyi bal yarışmasında, Ahmet Kantar birinci, Mustafa Akan ikinci ve Resül Özgüler üçüncü oldu.
yusufeli.bel.tr

Resimlerin Tamamı İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>