7.10.2010

Tiyatrocu Ferhan Şensoy Artvin i Hem Güldürdü Hem Düşündürdü

Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi´nde büyük bir ustanın oyunu sergilendi.
Tiyatronun duayenlerinden olan Ferhan Şensoy´un yazıp yönettiği "İşsizler Cennete Gider" isimli oyun büyük beğeni topladı. 5 Ekim Salı akşamı saat 20.00´da başlayan "İŞSİZİLER CENNETE GİDER" oyununu izlemek için salonu dolduran Artvinliler, özlemini duydukları tiyatroyu büyük bir dikkat ve keyifle izlediler.
Oyunun konusu ise günümüzde yaşanan hayatın içinden seçilmiş konular. Özellikle üniversiteden mezun olup iş bulamayanların traji-komik hikayelerini anlatıyor
. Oldukça usta bir kalem ile yazılmış senaryoyu oynayanlar da Türkiye´nin en iyi ustaları olunca Artvin tiyatro ziyafeti çekti. Büyükler için yazılmış olan oyuna anne ve babaları çocuklarını da kıramayınca onları da yanlarında getirmişlerdi.

Ferhan Şensoy, Artvin´e bundan 5 yıl evvel bir kez daha gelmiş bir başka oyununu sergilemiş büyük beğeni toplamıştı. "İşsizler Cennete Gider" oyunu da tıpkı önceki oyun gibi büyük beğeni aldı. Oyunun kısaca künyesi şöyle:

İŞSİZLER CENNETE GİDER

ORTAOYUNCULAR: - Ferhan Şensoy
Polisiye Güldürü
OYUNCULAR: Ferhan Şensoy, Serap Günaydın, Ali Çatalbaş, Elif Durdu
Ferhan Şensoy yeni sezon oyununda, günümüzde rekor düzeye ulaşan işsizliği kara mizah yoluyla anlatmakta ve olayları büyüteç altına almakta.
Yüksek öğrenim görmüş bir çiftin uzun süre iş bulamayarak başlarına gelen dramatik olayların hiciv penceresinden anlatıldığı oyunda "İşimiz iş aramak" biçiminde yaşamayı sürdüren bir karı kocanın var oluş savaşını izleyeceksiniz.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi tiyatro oyunları için Karadeniz´in en güzel salonlarından birisi. Akustik olarak o kadar güzel sesler alınıyor ki; bunun tadını salondaki izleyiciler ancak anlayabiliyor. Bu kadar güzel salonu olan bir ilde her ay bir tiyatro oyunu pekala getirtilebilir.
08haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>