10.05.2011

Kadir Topbaş Artvin'deki Engelli Aileleri İçin Araç Bağışında Bulundu



Bütün dünyada kutlanan Sakatlar Haftası başladı.
Artvin’de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan hafta için sürpriz İstanbul’dan geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hemşerimiz Kadir Topbaş engelli ve ailelerinin adeta kâbusu olan önemli bir ihtiyacı gidererek çok özel bir bağışta bulundu.

Engelliler ve aileleri bir yere veya hastaneye gidebilmeleri için araca bindirilmesi, indirilmesi esnasında çok büyük zorluklar çekiyor. Bugüne kadar bu yönde herhangi bir çalışmada bulunmuyordu. Taki Ankara’daki Artvin Günleri’ne kadar. Artvin Günleri’ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 08 Haber Gazetesi Murgul Temsilcisi ve köşe yazarı Metin Merttürk, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz ile bir süre sohbet etmiş, isteklerinin olup olmadığını sormuştu.

Başkan Ersöz, Artvin’de yaşayan engellilerin araçlara bindirmesi, geriye indirilmesi noktasında çekilen sıkıntıyı anlatarak lifli, özürlülere uygun rahatça binebilecekleri, aynı rahatlıkla inebilecekleri bir araç isteğini iletti. Başkan Kadir Topbaş da bu isteği not aldırarak, Sakatlar Haftası öncesi bu aracın Artvin’e ulaştırılması talimatını verdi. Araç Kadir Topbaş’ın dediği gibi Sakatlar Haftası öncesi Artvin’e ulaştırıldı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen aracın sıfır kilometre özel dizayn edilmiş, asansörü olan ve 3 adet tekerlekli sandalyenin rahatlıkla sığabileceği şekilde hazırlanmış. Önceki gün Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edilen araç, kayıt işlemleri yapıldıktan sonra hizmet vermeye başlayacak.

Aracın Artvin’e ulaşmasının ardından Başkan Kadir Topbaş’ı telefonla arayarak teşekkür eden Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın söylediği tarihte aracı gönderdiğini, bundan büyük mutluluk duyduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu;“Hemşerimiz, ağabeyimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş Artvin engellisine hizmet vermek için talep ettiğimiz özel tertibatlı minibüsü, yine talebimiz olan İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne teslim edilmesini istemiştim. Sayın Başkan bunun sözünü orada iken verdi. Sakatlar Haftası öncesi aracın Artvin’de olacağını söyledi. Orada herkes büyük sevinç yaşadı. Şu an söz verilen bu araç kuruma (SHÇEK) teslim edildi. Çok mutluyum. Cumartesi günü teslim olan araç bizlere çifte bayram yaşattı. Anneler Günü münasebetiyle birçok engelli ailelerimizi ziyaret ettik, bunun müjdesini vererek sevinci hep beraber paylaştık. Sayın Başkan Kadir Topbaş’a temsil ettiğim engelli ve aileleri adına minnet ve şükranlarımı sunmak istiyorum.

Yıllardır özel tertibatlı aracın Sayın Belediye başkanımız Emin Özgün’den istedik. Bizlere söz verdi, Belediye Meclisinden lifli araç alınması için karar alındı. Hatta minibüste alındı ancak ne hikmetse bir türlü özel lif konularak engellimize hizmet sunumu yapılmadı. Bu bizim onurumuzu kırmıştır, kırgınız. Artvin’de engellilere yönelik hizmetlerde gerçek anlamda hizmet sunulmasını beklemekteyiz. Artvin coğrafyasını engellinin yaşaması adeta mucize... Engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak devlet kurumları ve yerel yönetimlerin başlıca görevleridir. Vatandaş olarak ve sivil toplum örgütü olarak dezavantajlı gruplara her zaman yardımcı olmakla insanı görevimizi yapmaktayız.Toplumda artık farkındalık yaratılarak engellilerimize de onurunu kırmadan sadaka veyahut lütuf bağışlıyor hizmet anlayışından vazgeçmeliler. Birçok insan engelliye hizmet sunmaktan dolayı istihdam ediliyor, yani ekmek parasını engellilerden sağlamış oluyorlar. Biz istiyoruz ki Artvin’de engelli dostu belediye olsun.

Artvin’in de engelliler için yaşanabilir modern kent olmalı. Kalkınmışlığımızın, medeniyetimizin ölçüsü bu olmalıdır. Eğitim kenti ve eğitimli olan insanların kenti olan Artvin hâlâ engelliler konusunda sorunlarını halledilmiş değil. Artvin’de pansuman tedbirlerle engellinin sorunu çözülmez. Biz engelliler için kalıcı yatırımlar yapılmazını istiyoruz. Örneğin Ardanuç ilçesinde yine derneğimizin yıllar sonra mücadele vererek yapımını gerçekleşmesinde katkı sunan engelsiz yaşam merkezi yapımı başlandı, yakında hizmete girecek. Bu bizim için dernek çalışmamız için büyük başarıdır. Şu an Ardanuç ilçesinde kurum açıldıktan sonra istihdam alanı yaratılmış olacak. Halk Eğitim Merkezi tarafından ilçede hasta bakıcı kursu açıldı ve elemanların eğitimine başlandı. Artık Artvin’de hizmet sektörü gelişecek.” Açıklamasının sonunda, engelli çocuklarımız için “iş okulu” açılmasını talep ettiğini belirten Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Ersöz şunları kaydetti; “Bu konuda ilgili devlet kurumlarının harekete geçirilerek kalıcı tesisin il merkezine kazandırılmasını istiyorum. Konuyu aileler adına takip ediyoruz. Biz engelleri eğitimle aşarak farkındalık yaratacağız, ayrımcılığa son vereceğiz. Toplumda artık engellileri her alanda görecek hizmeti bekliyoruz. Bizler üretime katılarak topluma hizmet etmek istiyoruz. Yasal haklarımızı kullanarak insanca yaşama olanaklarına sahip olmak istiyoruz, fazla bir şey istemiyoruz.”
Başkan Ersöz Artvin’e engelliler için özel tertibatlı aracı kazandıran hemşerimiz Kadir Topbaş’ı telefonla arayarak teşekkür etti. Telefon görüşmesinde, Kadir Topbaş; “Ben memleketimi çok seviyorum. Her yıl mutlaka memleketime gelirim. Baba ocağını tüttürürüm. Büyük şehir olarak imkânlarımızı Artvin’imizin ihtiyacına da katkı yapmayı görev biliyorum. Benim insansıma, engellime hizmet etmek gurur vericidir. Hele de engelli kardeşlerimize hizmet etmek adeta ibadettir. Ben, Ankara’da Başkan Ersöz’e söz verdim, engelli çocuklarımıza Sakatlar Haftası’nda yetiştirilmesi için çaba sarf ettim. Araç SHÇEK kuruma teslim edildi. Artvin’deki engelli kardeşlerim araçlarını güle güle kullansınlar. Bu vesileyle Sakatlar Haftası dolayısıyla bütün engelli kardeşlerimize ve ailelerine sevgilerimi sunarken her zaman yanlarında olacağımı bilmelerini istiyorum “ dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>