23.05.2011

Fenerbahçe'nin 18. Şampiyonluğu Artvin'de Büyük Coşkuyla Kutlandı

Fenerbahçe'nin 18. Şampiyonluğu Artvin'de Büyük Coşkuyla Kutlandı
Geçen yıl şampiyonluğu Bursa Spor aldı. Bu yıl Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında amansız bir yarış yaşandı. Puan kaybedecek takım aynı zamanda şampiyonluğu da kaybedecekti. Onun için bütün karşılaşmalarda kazanmaktan başka alternatifleri yoktu. Nihayet son haftada Trabzonspor Karabükspor’a, Fenerbahçe ise Sivasspor’a konuk oldular.Türkiye nefeslerini tuttu. Karşılaşmalar şike olmaması için aynı saatte başlatıldı. Son maçlarda herkes heyecanlı, herkes gergindi. Bu doğal olarak saha içinde maçı yöneten hakemlere, tribünde seyircilere, sahada futbolculara, televizyonları başında maçı izleyen milyonlarca taraftarlara kadar yansıdı. Artvin’de Fenerbahçeliler Derneği tıklım tıklımdı. 4 ayrı büyük ekran televizyon kurulmuş, oturulacak yer kalmamış taraftarların çoğu kapıda kalmış. Görmüyor, izleyemiyor. Ancak oradaki heyecanı yaşıyor. Fenerbahçe maça çok hızlı başlıyor. Golü erken buluyor. Erken sevinç yaşanıyor. Oradan Trabzonspor Taraftarlar Derneği’ne gidiyorum. Orası da tıklı tıklım dolu. Ben gidinceye kadar Sivas beraberliği sağlamış. Trabzonspor taraftarı ümitlenmiş. Çünkü Fenerbahçe berabere kaldığı an Trabzon şampiyon olacak. Tam çıkarken Fenerbahçe bir gol daha atıyor. Durum 2-1 oluyor. Bu yıl Süper Lig son maçın son dakikasına kadar heyecanlı geçti. Nihayetinde Fenerbahçe maçı 4-3 kazanarak 2010-2011 sezonunun şampiyonu olarak adını yazdırıyor. Trabzonspor ikinci olarak ligi bitirdi. Trabzonspor camiasını, futbolcularını, teknik heyetini, başkanını da kutlamak gerek. Mükemmel bir sezon geçirdiler. Trabzonspor’un efsanevi fırtınasını yaşattılar.
Fenerbahçe'nin 18. Şampiyonluğu Artvin'de Büyük Coşkuyla Kutlandı
BU YIL YERLİ HOCALAR ZİRVEDEYDİ. HEMŞEHRİMİZ “KOCAMAN” ŞAMPİON!


Fenerbahçe'nin 18. Şampiyonluğu Artvin'de Büyük Coşkuyla Kutlandı
Fenerbahçe'nin 18. Şampiyonluğu Artvin'de Büyük Coşkuyla Kutlandı
Ve şampiyon belli oldu.. Yer-gök Fenerbahçe. Fenerbahçe şampiyon.Türkiye'de Artvin'de dün akşam Fener Alayı vardı.
Zorlu Sivas deplasmanının ardından şampiyon Sivas’ta belli oldu. Bu yıl Süper Lig’de heyecan dolu amansız bir yarış yaşandı. Bu yıl ki yarış geçmiş yıllardan farklıydı. Genellikle İstanbul takımları Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında geçen yarış iki yıldır Anadolu takımlarıyla geçiyor.



Fenerbahçe'nin 18. Şampiyonluğu Artvin'de Büyük Coşkuyla KutlandıBu yıl iki yerli hoca zirvede yarıştı. Aynı zamanda hemşehrimiz olan Türk futbolunun en beyfendi karakterlerinden birisi olan Aykut Kocaman ile Türk Futbolunun efsane ismi, büyük Hocası Şenol Güneş Süper Lig’e kalite, hareket, heyecan getirdiler. Her ikisini de kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Maçın son düdüğünün ardından şampiyonluk kutlamalarında bir tek 08 Haber vardı. Her zaman olduğu gibi sevinçte, tasada, kıvançta her zaman halkımızın yanında olan gazetemiz bu sefer de şampiyon Fenerbahçe’nin sevincini paylaşmak için onları yakından takip etti. Fenerbahçe’nin kalecisi Volkan Demirel de Artvin’in Şavşat ilçesi Meydancık beldesindendir. Şampiyon Fener’in iki önemli ismi aynı zamanda ilimizin gururu oldular.

BİNLERCE TARAFTAR 100 METRELİK DEV FENER BAYRAĞINI TAŞIDI!

Bir anda binlerce taraftar Bibak kavşağında toplandı. 100 metrelik dev bayrakla Artvin’in caddelerini dolaştılar. Galatasaray Dernek Lokali önünde ve Trabzonspor Taraftarlar Derneği önünde bir süre durarak, şampiyonluklarını duyurdular. Bazı Trabzonspor taraftarları da Fenerbahçe taraftarlarını alkışladı. Bu centilmence davranış, Sporun kardeşlik, dostluk ve barışın en güzel göstergesiydi.Valilik önünden Cumhuriyet Caddesi ve hastane virajına kadar dev bayrakla dolaşan taraftarlar buradan geriye döndü. Yüzlerce araç eşliğinde şampiyonluklarını doyasıya yaşayan taraftarlar ailece coşkuya katıldı. Artvin Fenerbahçelikler Derneği Başkanı Avukat İzzet Varan şampiyonluk sonrası duygularını dile getirerek şunları söyledi;

BU YIL BAŞABAŞ BİR YARIŞ VARDI SON DAKİKAYA KADAR ŞAMPİYON BELLİ DEĞİLDİ!
“ Bu yıl çok temkinliydik. Malum biliyorsunuz iki kez son haftalarda şampiyonluğu kaybetmenin vermiş olduğu temkinlilik maçın sonuna kadar sürdü. Bu yıl Trabzonspor gerçekten çok büyük bir çıkış yaptı. Başabaş geçen bir yarış yaşadık. Ben Trabzonspor camiasını ve başkanını da tebrik ediyorum. Eğer şampiyonluğu kaybetseydik geçen hafta söylemiştim, aynı şekilde onların sevincini paylaşacaktım. Bakın birçok Trabzonspor taraftarı da bunu yapıyor. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Spor kardeşlik, dostluk ve barış için çok önemli bir bağlaçtır. Biz bu şampiyonluğu hak eden bir takım olarak bütün Türkiye’yi ayağa kaldırdık. Bu akşam yer gök Fenerbahçe oldu. Gerçekten çok zor maçlar oynandı. Bu yıl Galatasaray ve Beşiktaş takımları yarıştan erken koptular.

SÜPER LİGDE RAKİBİZ OLAN TRABZONSPOR AVRUPA KUPALARINDA KARDEŞİMİZDİR. ONLARIN BAŞARISI BİZİM BAŞARIMIZ OLUR
Ancak Trabzonspor şampiyonluğu sonuna kadar bizimle birlikte kovaladı. İki takım Türkiye’yi şampiyonlar liginde temsil edecek. Her iki takımımıza da başarılar diliyoruz. Süper ligde rakibimiz olan Trabzonspor Avrupa şampiyonasında Türkiye için ter döken, aynı amaç için sahaya çıkan iki dost takımız. Fenerbahçe şampiyonluk kutlamalarını haftaya yapacaktır. Ben Fenerbahçe takımının futbolcularına, Hocamız Aykut Kocaman’a, Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum. İşte taraftar, işte şampiyon diyor 08 Haber gazetesine bizi bu sevinçli, gururlu gecemizde yalınız bırakmadığı için teşekkür ediyorum.”dedi. Taraftarlar “İşte taraftar, işte şampiyon, kıskananlar çatlasın, En büyük fener, sarı- lacivert ve şampiyon Fenerbahçe marşları eşliğinde Artvin caddelerini inlettiler.

ARTVİN İL EMNİYET VE TRAFİK ŞUBEDE GÖREVLİ NÖBETÇİ AMİR VE POLİS MEMURLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Fenerbahçe'nin 18. Şampiyonluğu Artvin'de Büyük Coşkuyla KutlandıArtvin İl Emniyet Müdürlüğü ve Trafik Şubede görevli polis memurları da herhangi bir olayın yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldılar. Hem trafiğin akışını sağladılar, hem de şampiyonluk sevincini yaşayan Fenerbahçe taraftarlarının emniyetini sağladılar. Bir teşekkür de emniyet görevlilerimize gelsin. Dün akşam Artvin Fenerbahçe’nin şampiyonluluğunu şampiyona yakışır şekilde kutlarken, asıl kutlamayı ise önümüzdeki haftaya sakladı.Biz de 08 Haber gazetesi olarak şampiyon Fenerbahçe’yi kutluyor, başarılarının devamını dilerken, şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olan Karadeniz’in gururu Trabzonspor’u da bu yıl geçmişte yaşattığı efsane fırtınaları yaşattığı için aynı şekilde kutluyor, başarılar diliyoruz.Her iki takımımıza şimdiden Avrupa kupalarında başarılar diliyoruz. Spor dostluk, kardeşlik ve barışın aracı olsun.

ŞAMPİYONLUĞA GİDEN SÜREÇ
Fenerbahçe, Sivasspor´u deplasmanda mağlup ederek ve 18. şampiyonluğunu ilan etti.2005-2006 ve 2009-2010 sezonunda şampiyonlukları son hafta kaybeden Fenerbahçe, bu kez aynı hataya düşmeyerek, mutlu sona ulaştı.Lig tarihinin 53. şampiyonunu averaj belirledi. Fenerbahçe ile Trabzonspor haftalardır nefes nefese sürdürdükleri yarışın son haftasına aynı puanla girdi.İki ekip de son hafta maçlarını kazandı, ikili averajda Trabzonspor´a üstünlük kuran Fenerbahçe ipi göğüsleyen ekip oldu.

AVERAJLA GELEN ŞAMPİYONLUKLAR

Ligin bundan önceki 52 sezonunda şampiyonlar 3 kez gol averajıyla belirlendi. 1984-1985 sezonunda Fenerbahçe ile Beşiktaş ligi 50´şer puanla tamamlarken, gol averajı daha iyi olan sarı-lacivertli ekip şampiyonluğa ulaştı. 1985-1986 sezonunda ise Beşiktaş, 56 puanla Galatasaray´ın gol averajıyla önünde ligi en önde tamamladı. 1992-1993 sezonunda da Galatasaray, bu kez Beşiktaş´ı 66 puan ve averajla geçmeyi başardı ve şampiyonluğu kucakladı.

BU KEZ İKİLİ AVERAJ GEÇERLİ

Lig tarihinde bundan önce averajla kazanılan şampiyonluklarda genel gol sayısı geçerliydi. Son yıllarda bu uygulama kaldırıldı ve ikili averaj şampiyonu belirledi. Fenerbahçe, Trabzonspor´a ilk maçta 3-2 yenilip, ikinci maçı 2-0 kazandığı için rakibine ikili averajda üstünlük sağladı.
SAMİ ÖZÇELİK-08HABER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>