23.05.2011

5.Geleneksel Mençuna Şelalesi Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirildi

5.Geleneksel Mençuna Şelalesi  Doğa Yürüyüşü GerçekleştirildiArhavi ilçesinin Kamilet Vadisi'nde bulunan Mençuna Şelalesi'ne doğa yürüyüşü düzenlendi.

Arhavi Kaymakamlığı ile Arhavi Belediyesince bu yıl 5'incisi düzenlenen geleneksel doğa yürüyüşüne, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Nasif, Emniyet Müdürü Muhsin Armağan, DSI 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş, Arhavi Kaymakamı Bülent Bayraktar, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Doğu Karadeniz Doğa Sporları Derneği (DOKADAK) üyeleri ile yaklaşık bin doğasever katıldı.


Ortacalar köyü Çifte Köprü mevkisinde toplanan doğaseverler, yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüş sonunda Mençuna Şelalesi'ne ulaştı.



Yürüyüşe katılan ve ara vermeden tamamlayan Hasan Öztürk (80) ile Emine Öztürk (75) çifti, diğer katılımcıların ilgi odağı oldu. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşü bitiren Öztürk çifti, bir süre alkışlandı.

5.Geleneksel Mençuna Şelalesi  Doğa Yürüyüşü GerçekleştirildiVali Yemlihalıoğlu, yürüyüşün ardından Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Kamilet Vadisi'ne son yıllarda doğaseverlerin ilgisinin arttığını belirterek,

"Doğa yürüyüşüne katılanlar vadinin ve Mençuna Şelalesi'nin ihtişamlı güzelliğini görme fırsatı buldu. Artvin'in tanıtılmasında en büyük çabalarımızın başında turizm gelmektedir" dedi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğünü ifade eden Vali Yemlihalıoğlu, şunları söyledi:
5.Geleneksel Mençuna Şelalesi  Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirildi
"Böylesine güzelliği bağrında barındıran ilimizi turizmle ön plana çıkartıp burada yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyelerini yükseltmek için turizme büyük önem veriyoruz. Artvin bağrında güzellik barındırıyor, bu hırçın doğa insanların yüreklerini de yumuşatıyor. Artvin'in doğa turizmi ile bir yere gelmesi noktasında biraz konaklama sorunumuz var, bunu da aşmaya çalışıyoruz. Artvin'in bağrındaki bu devasa güzellikleri dünya milletlerine göstermek ve buradaki insanlarımızın mutluluğunu artırma noktasında gelişmeleri hızlı şekilde ilerletmeyi hedefliyoruz. Kalkınma Ajansı olarak 2010 yılı turizm odaklı kararlar aldık. Mençuna Şelalesi de mutlaka görülmesi gereken doğa harikası bir yerimiz. Ayrıca bugün ilerlemiş yaşlarına rağmen yürüyüşe katılan Hasan ve Emine Öztürk çiftini tebrik ediyorum. "
5.Geleneksel Mençuna Şelalesi  Doğa Yürüyüşü GerçekleştirildiArhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ise bölgenin turizm için elverişli olduğunu belirterek, doğa yürüyüşleriyle Arhavi'nin güzelliklerini tanıtma gayreti içinde olduklarını söyledi.
artvin.gov

Fotoğrafların Tamamı İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>