7.07.2011

Hopa'da Festival Heyecanı Başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs'ta ilçeye yaptığı gezide 1 kişinin ölmesi, 1 koruma polisinin yaralanmasıyla meydana gelen olaylarla Türkiye gündemine oturan Artvin'in Hopa İlçesi Kültür, Sanat ve Deniz festivaliyle şenlendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran seçimleri kapsamında geçen 31 Mayıs tarihinde düzenlediği mitingi öncesi ve sonrasında çıkan olaylar sonrası ortamın gerildiği ve 15 ilden gelen takviye polis ekipleri ile olağanüstü hal görüntüsünün yaşandığı Artvin'in Hopa İlçesi'nde şimdi
festival heyecanı yaşanıyor. Hopa Belediyesi tarafından bu yıl 12'incisi düzenlenen ve 4 gün sürecek etkinliklerle devam edecek olan Kültür, Sanat ve Deniz Festivali kapsamında Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Bıocodex Plaj Voleybolu Türkiye Kupası 3. Ayak müsabakaları da yapılıyor. 12 erkek ve 8 kadın takımında mücadele eden yaklaşık 40 sporcunun katıldığı karşılaşmalar, kıyı ilçesi olan Hopa'da plajda değil, taşıma kumla oluşturulan festival alanındaki sahada yapılıyor. Festivali büyük ilgi ile takip eden ilçe sakinleri, her yıl bu etkinliği sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Hopa, PLAJ VOLEYBoluNUN KARADENİZ SAHİLLERİNDE YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTERDİ

Türkiye'de plaj voleybolunu ilk organize edenlerden biri olan eski milli voleybolcu Kenan Bengü, Türkiye'nin en uç noktası olan Hopa'da plaj voleybolu organizasyonlarının yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Bengü, "Hopa, yaklaşık 15 yıldır bu işe emek veriyor. Türkiye'nin en uç noktası olan Hopa'nın plaj voleybolunda gelişmesi memnuniyet verici. Hopa, bu işin sadece Akdeniz ve Ege sahillerinde yapılmayacağını, Karadeniz sahillerinde de yapılabileceğini gösterdi. Bu organizasyonlar ileride Avrupa ve Dünya şampiyonaları gibi uluslararası organizasyonlara dönüşebilir" dedi.
haberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>