2.07.2011

31. Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Başladı

31. Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Başladı31. Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Başladı31. Artvin Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.
Festival etkinlikleri kapsamında İnönü Caddesi'nden başlayan ve Hükümet Konağı önünde sona eren kortej yürüyüşüne Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, Belediye Başkanı Emin Özgün, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet Konağı önündeki tören, Belediye Başkanı Özgün'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Özgün, burada yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirilen Artvin Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'ni bu yıl da büyük bir coşku içerisinde kutlayacaklarını söyledi.


Festivalin amacının insanlar arasındaki dostluk, kardeşlik, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik gibi duyguları ön plana çıkarmak olduğunu belirten Özgün,
31. Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Başladı
"Çünkü insanların sevgiye ihtiyaçları var. Biz Artvinliler geleneksel hale getirilen festivali yıllardır sürdürüyoruz ve Artvinliye yakışır bir şekilde kutluyoruz. Ben bu festivalin turizm yönünden ilimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Özgün, Artvin'in eğitim ve turizm kenti olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Eğitim kenti olma yolunda üniversitemiz açıldı. Turizm kenti olma noktasında ise valimizin de katkılarıyla büyük mesafeler katettik. Artvin'in bir turizm kenti olma noktasında iddiamız var. Artvin doğa turizmi açısından Türkiye'nin en önemli turizm merkezi olacak. Böyle bir iddia taşıyoruz. Bu festivalin amaçlarından birisi de işte bu turizm yönüdür, Artvin insanının güzelliğini göstermektir. Artvin adına ben çok ümitliyim, hiç merak etmeyin Artvin turizmde hak ettiği payı yakın bir gelecekte alacaktır. "
31. Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Başladı
Konuşmaların ardından Bursa Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Oyunları Topluluğu ile Artvin Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu gösteri sundu. Etkinlik, Hükümet Konağı giriş katında düzenlenen "Artvin Kafkasör Evleri" sergisinin açılışının ardından sona erdi.

31. Artvin Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, 3 Temmuz Pazar günü yapılacak boğa güreşleri ve ödül töreniyle sona erecek.

31. Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Başladı


Kafkasör Festivali Açılış Törenleri Fotoğrafları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>