3.07.2011

31. Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Sona Erdi

31. Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Sona ErdiArtvin'de bu yıl 31'incisi düzenlenen Kafkasör Kültür,Turizm ve Sanat Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. 7 kategoride 61 boğanın kıyasıya güreşlerini yaklaşık 10 bin kişi izledi. Güreşler öncesi kentte yayılan ve dünyada boğa güreşlerine karşı mücadelesi ile bilinen İspanyol manken Elen Rivas'ın soyunarak Kafkasör arenasına ineceği söylentisi de asılsız çıktı.

Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen Kafkasör Kültür, Turizm ve
Sanat Festivali'nin son gününde ödüllü boğa güreşleri düzenlendi. Artvin Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma Yaylalarını Koruma Derneği'nce düzenlenen güreşlerde, Artvin ve Rize'den getirilen 61 boğa, 7 kategoride arenaya çıktı. 350 ile 760 arasında değişen kilolardaki boğaların kıyasıya güreştiği Kafkasör'de renkli görüntüler yaşandı.
31. Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Sona Erdi
Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği güreşleri Beşiktaşlı eski milli futbolcu İbrahim Üzülmez de takip etti. Artvin Arhavili olan Üzülmez, 20 yıldır güreşleri izlemek istediğini ancak bir türlü gerçekleştiremediğini belirterek, "Güreşleri izlemek bugüne nasip oldu" dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KIZ BOĞA GÜREŞ HAKEMİ
31. Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Sona Erdi
Bu yıl boğa güreşlerinde bir de ilk gerçekleşti. Ankara Üniversitesi (AÜ) Tarih, Coğrafya ve Dil Fakültesi Halk Bilimleri bölümünde okuyan 21 yaşındaki Artvinli Tuğçe Aktaş, boğa güreşlerinde hakemlik yaptı. Elinde sopasıyla arenada boğaları takip eden Aktaş, 12 erkek arasında tek bayan hakem olarak ilgi odağı oldu. Aktaş, boğa güreşlerini küçük yaştan itibaren takip ettiğini belirterek, "Ailemin de boğası var ve hayalim hep boğa güreşlerinde hakemlik yapmaktı. Bunu gerçekleştirdiğim için mutluyum" dedi.
31. Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Sona Erdi
İSPANYOL MANKEN BEKLENDİ

Bu arada güreşler öncesi kentte ilginç bir söylenti yayıldı. Söylentiye göre boğa güreşlerine karşı mücadelesi ile bilinen İspanyol manken Elen Rivas'ın soyunarak Kafkasör arenasına ineceği öne sürüldü. Ancak Kafkasör Yaylası'nda bu yöndeki beklenti boşa çıktı. Güreşlerde ayak, deste, küçük orta, orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde dereceye giren boğaların sahiplerine toplam 32 bin lira para ödülü verildi. Güreşler, halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ile sona erdi.
haberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>