27.06.2011

Ümraniye Bertalılar Derneği'nin 7. Geleneksel Pikniği Gerçekleştirildi

Ümraniye  Bertalılar Derneği'nin  7. Geleneksel  Pikniği Gerçekleştirildi
Ümraniye Bertalılar Derneği (Orçek) tarafından organize edilen 7.Geleneksel Bertalılar pikniği 26-06-2011 tarihinde İstanbul Çekmeköy İlçesi Alemdağ Nişantepe piknik alanında gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren piknik alanını dolduran katılımcılar kahvaltılarını piknik alanında yapıp gönüllerince bir gün geçirmenin tadına vardılar.

Pikniğe Bursa Bertalılar dernek başkanı Ali Kılıçel ve Yönetim Kurulu üyeleri, İş adamı Elektrik Yüksek Müh. Sedat Mısır, İstanbul Artvinliler derneği kurucusu ve başkanlığını yapmış olan iş adamı Nurettin
Demirkol, İstanbul Bertalılar derneği kurucusu ve başkanlığını yapmış olan iş adamı Cengiz Özkan, Emekli Albay Erdinç Günay, İzmir’de ikamet eden Bertalı Çimentepe mah, Muhtarı Aytekin Kılıçel, Yine İzmir’de ikamet eden Müh. Zeki Güney, Balıkesir’den gelen Ziraat Müh. Dursun Okur, İstanbul’daki Mühendislerimizden Gülsüm Kuru, Süleyman Yeniçeri, Kemal Kondakçı, Artvin’den misafir olarak gelen sağlık memurlarından İkram Tokgöz, Yavuz Kuru ve çok sayıda İstanbul’da yaşayan Berta halkı pikniğe gelenler arasındaydı.
Ümraniye  Bertalılar Derneği'nin  7. Geleneksel  Pikniği Gerçekleştirildi
Pikniğe her zaman olduğu gibi Bursa’dan katılım geçen senelere göre oldukça fazla idi. Dernek başkanı Ali Kılıçel ve yönetim kurulu tam kadro pikniğe gelirken çok sayıda Bursa’da ikamet eden Berta’lı bu güzel etkinliğeiştirak ettiler. Dernek yönetimi Bursa’dan gelen konuklara kahvaltı ve döner ikram ettiler.

Pikniği organize eden Dernek başkanı Ömer Tabak ve yönetim kurulu sahneye davet edilerek halkımıza takdim edildi. . Etkinlikler Ümraniye Bertalılar Derneği Başkanı Sn. Ömer Tabak'ın açılış ve hoş geldiniz mesajıyla başladı.Yaptığı konuşmada kısaca uzaktan ve yakından gelerek pikniğe iştirak eden katılımcılara teşekkür etti. Birlik beraberlik, dayanışma için bu tip piknik ve etkinliklerin önemine değindi.
Ümraniye  Bertalılar Derneği'nin  7. Geleneksel  Pikniği Gerçekleştirildi
Artvin halkının yakından tanıdığı ve sevdiği Ortaköy’lü (Berta) zurnacı Asım Günay ve ekibinin davul-zurna ile çaldığı birbirinden güzel yöresel oyun havaları eşliğinde oynanan halk oyunları ile eğlencelere devam edildi.

Piknikte hediye çekilişleri yapıldı. Bir birinden güzel hediyelerin dağıtıldığı çekilişte gelen konukların heyecanlı dakikalar geçirmelerini vesile oldu. Piknikteki en büyük hediye olan Bulaşık makinesi Nurettin Tokgöz’e çıktı.Artvin’den gelip hediye çıkan Yavuz Kuru ise kendine çıkan iki adet hediyeyi derneğe hediye ederek jest yaptı.

Katılımcılar mangallarının başında çaylarını yudumlayarak, kimisi yerel oyunlara iştirak ederek ,bol bol sohbetler eşliğinde akşamın son saatlerine kadar hoşça vakit geçirdiler.Başka bir piknik etkinliğinde buluşmak üzere vedalaşarak memnun bir şekilde piknik alanından ayrıldılar.
Kaynak:bertali.com
Fotoğrafların Tamamı İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>