6.06.2011

Murgul 1. Damar Karagöl Boğa Güreşleri Sona Erdi

Murgul 1. Damar Karagöl Boğa Güreşleri Sona Erdi
Murgul ilçesine bağlı Damar beldesinde 1. Damar Karagöl Boğa Güreşleri düzenledi.

Artvin ilinin amblemi haline gelen boğa güreşleri, festivaline Murgul Damar’da eklendi.
Bu yıl ilki düzenlenen Damar Karagöl Festivaline siyasilerin yoğun ilgisi vardı.
Cumhuriyet Halk Partisi 1.Sıra Adayı Uğur Bayraktutan ve AK Parti Artvin 2. Adayı Mehmet Kocatepe de festivale katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Damar Belediye Başkanı Yaşar İnal, ilkinin düzenlendiği festivalin başarılı olduğunu belirterek bu festival düzenlenmesinde kendilerine yardımcı olan özel şirketlere ve kamu kuruluşlarına teşekkür etti.
İlerleyen yıllarda Damar Karagöl Festivalinin Kafkasör’e rakip olacağını iddia etti. Başkan Yaşar İnal, bu doğal güzellikleri dünyaya tanıtmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirterek “Bu mücadelemizde bizden desteğini esirgemeyen kendiside Damarlı olan İstanbul Artvinliler Derneği Başkanı Necatı Delibaşoğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Murgul 1. Damar Karagöl Boğa Güreşleri Sona Erdi
Festivalin ilk yılında ödüllerin yüksekliği dikkat çekerken baş boğaya 7 bin lira ödül verileceği açıklandı. Festivalin baş boğası Hilmi Aydın’a ait boğa olurken Başaltı birincisi Çamlıhemşin’den Mirzat Alnıaçık, Büyük Orta da Türkeşhan Çevik, Küçük Orta’da Ümit Pirge, Ayakta da Hurşit Kocaman ve Deste boyda Çetin Öztürk’ün boğaları birinciliği aldılar.

Damar Kalkınma, Yaylaları ve Meraları Koruma Derneği Başkanı Bülent Genç, yaptığı açıklamada “İlkini düzenlediğimiz bu festivalin başarılı olması bizlere gelecek yıl için daha şevk ve heves vermiştir. Barış ve huzur içerisinde geçen bu festivalimize katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Festivale yağmura rağmen yoğun ilgi gösterilmesi, organizatörlerini de memnun etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>