27.02.2011

Bursa Gıda -Tek Fuarında Artvin Yöresel Doğal ve Organik Ürünleri Fuarının Gözdesi Oldu

Bursa Gıda -Tek Fuarında Artvin Yöresel Doğal ve Organik Ürünleri  Fuarının Gözdesi Oldu
Bursa Gıda -Tek Fuarında Artvin Yöresel Doğal ve Organik Ürünleri  Fuarının Gözdesi OlduBursa Gıda -Tek Fuarında Artvin Yöresel Doğal ve Organik Ürünleri  Fuarının Gözdesi OlduBursa'da açılan gıda fuarında, köylülerin ürettiği doğal bal, fındık, çay, kivi ve reçel gibi ürünler, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Alınan bilgiye göre, Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş'nin, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesinin desteğiyle düzenlediği Bursa 10. Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, Paketleme, İçecek


Teknolojileri
, Unlu Mamuller Teknolojileri ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı (Bursa Gıda/Gıda-Tek Fuarı 2011), devam ediyor.

24 Şubatta açılan fuar kapsamında, et ve süt ürünleri, bitkisel ve hayvansal yağlar, konserveler, hazır yemekler, salçalar, dondurulmuş gıda, kuru yemişler, hububat ve baklagil ürünleri, taze sebze ve meyve, sos,diyet yiyecekler gibi birçok gıda ürünü ile cihaz ve makineler sergileniyor.

Fuarda, en büyük ilgiyi doğal ve organik ürünler görüyor. Özellikle Doğu Karadeniz bölgesinin doğal ürünleriyle ünlü Artvin'in Tarım İl Müdürlüğü tarafından açılan stant, ziyaretçilerin en fazla uğradığı yer olarak dikkati çekiyor.

Artvin Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Nesimi Erarslan, sağlıklı beslenme ve yaşam için son yıllarda doğal olarak üretilen, katkısız tarım ürünlerine ilginin giderek arttığını söyledi.

Bu kapsamda fuara getirdikleri, Artvin'in el değmemiş bölgelerinde yetiştirilen bal, çay, mavi yemiş (yaban mersini), fındık, ceviz, Trabzon hurması, kivi ile köylülerin ürettiği pekmez ve reçel gibi ürünlerin büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Erarslan, "Sergilemek için getirdik ancak talep yoğun olunca köylülerin ürünlerini satmaya başladık. Artvin, yöresel ürünleriyle tanınan bir il. Bu ürünleri fuarda sergileyince talep doğal olarak yüksek oldu" dedi.

Kaynak:haberler.com
FotoKaynak:Bursa Artvinliler
Fotoğrafların tamamı İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>