6.05.2013

İstanbul’daki Bertalılar Kahvaltıda Bir Araya Geldiler

Artvin İli Merkez Ortaköy ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Kültür Eğitim ve Tanıtma Derneği (ORÇEK) Yönetimi tarafından organize edilen organik kahvaltı Ümraniya Artvinliler Derneği’nin iktisadi işletmesi olan Karadeniz Saklı Bahçe’de gerçekleştirildi.Kahvaltının sponsorluğunu Mahya Ajans’tan İsmail Akbulut ve Hüsman Mühendislik ve Soğutma Firması Adına Ferman Erşahin gerçekleştirdi.
Yapılan organik kahvaltının ardından toplantı gerçekleştirildi.Yapılan toplantıda İstanbul Bertalılar Derneği (ORÇEK) yönetimi ve katılımcılar yeni kurulan (ARDEF)İstanbul Artvinliler Federasyonu’na katılımı ve federasyona verecekleri delege sayıları hakkında görüş alışverişinde bulundular.
İstanbul'daki Bertalılar Kahvaltıda Bir Araya Geldiler
İstanbul’daki Bertalılar Derneğinin organize ettiği kahvaltıya; Kanunu Sultan Süleyman Hastanesi Müdürü Selahattin Yıldız, iş adamı mühendis ve yazar Sedat Mısır, İşadamları Nurettin Demirkol, İlim Yayma Derneği başkanı ve işadamı Cafer Ay’ın yanı sıra çok sayıda Bertalı ve Artvinli misafirler de katıldı. Toplantıya Ümraniye yerel basından Alptekin Daşargöl, Bertali.com yöneticisi İsmail Dalkılıç,Artvinliyiz.Net İnternet haberciliğinden Süleyman Tavşan, Çoruh Postası Gazetesinden aynı zamanda  Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını da yürüten Tolga Gül’de toplantıyı takip ettiler.
Ümraniye Artvinliler Derneği’nde gerçekleştirilen kahvaltı sonrası sohbet eden Bertalılar asılgündem maddeleri için toplantı salonunda bir araya geldiler.
Başkan Ömer Tabak süreçle ilgili açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
ORÇEK Başkanı Tabak 7 Mart 2013 tarihinde kurulan ve geçici yönetimle faaliyetlerini sürdüren İstanbul Artvin Dernekler Federasyonu (ARDEF) yönetimine her türlü desteği vermemiz gerektiğini belirtti. Bu oluşumun 5 kurucu derneğinden birisi olarak federasyon çatısı altında bir araya geldiklerini açıkladı.İstanbul’da aktif olarak faaliyette bulunan 38 dernekten 22’sinin temsilcilerinin katıldığı toplantının ardından kuruluş kararı aldıklarını, başka oluşumlara gerek olmadığını ve kurulan federasyona siyasi görüşlerin, farklı düşüncelerin bir yana bırakılarak destek olunmasını birlikte hareket etmemiz gerektiğini belirtti.
30 Haziran Pazar günü yapılacak geleneksel kültürel yaz piknik şölenine tüm Berta ve Artvin’lilerin katılımlarını ve desteklerini beklediklerini açıkladı.
İstanbul'daki Bertalılar Kahvaltıda Bir Araya Geldiler
Toplantıda gelen misafirler de söz alarak kafalarında oluşan soruları Başkan Ömer Tabak’a ilettiler. Ömer Tabak’ta verdiği yanıtlarla toplantıya katılanların meraklarını gidermeye çalıştı.
Derneğin geleceğinin ve sorunlarının da tartışıldığı karşılıklı görüş ve konuşmalardan sonra kahvaltı ve toplantı son buldu.
Programın son bölümünde Ümraniye Artvinliler Derneği’nin bahçesinde kahvaltıya katılanlar kendi aralarında uzun sohbetler yaparak birbirleriyle hasret gidermeye çalıştılar.
Artvinliyiz.Net Haber Merkezi
Fotoğraf:İsmail Dalkılıç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>