11.03.2012

Artvin'liler 91.Kurtuluş Yıldönümü Etkinliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde Buluştu


İstanbul'daki Artvin'liler 7 Mart Kurtuluş Gecesi 91.Yıldönümü Etkinliklerinde Buluştu


İstanbul Artvin Vakıfları ve Dernekleri Birliği Tertip Komitesi tarafından organize edilen 7 Mart Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü etkinlikleri 10 Mart 2012 Tarihinde İstanbul Haliç Kongre ve Sergi Sarayı 'nda gerçekleştirildi.Etkinlikler Karadeniz TV Kanalından Canlı Yayınlandı.7 Mart Artvin’in Kurtuluşu Etkinlikleri öncesi usta gazetecilerimizden Ramazan Balcıoğlu’nun muhteşem Artvin Fotoğraflarından oluşan sergisi holde misafirleri karşıladı.Ayrıca Şavşat Kültür ve Tanıtım Derneği ,İstanbul Arhavililer Derneği (İSTAD) ve Macahel Kültür Tanıtım Derneği açtığı standlarında yöresel ürünlerimizin tanıtımını yaptılar.

Sunuculuğunu tiyatro ,dizi ve sinema oyuncusu Artvin Arhavi'li sanatçımız H. Hakan Bilgin ve Hopa’lı hemşehrimiz Karadeniz TV Nalia programı yapımcı ve sunucusu aynı zamanda İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı yönetim kurulu üyesi de olan Nesrin Aksu yaptı.

Kurtuluş gecesi etkinliğinde Bayar Şahin,Vira Cemal,Ebral Aydın,Niyazi Koyuncu,Hüsnüşen Yaşar,Taka Ali(Oflu Ali) Batum Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi Halk Oyunları Topluluğu sahne aldı.Geceye Artvin dernek,vakıf ,sanayici ,Sivil Toplum Kuruluşları(STK), Artvin İl ,İlçe ve Belde Belediye Başkanları olmak üzere çok sayıda davetli ve çevre illerden Artvin'liler katıldı. Geceye katılanlar arasında eski Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Sanayici İşadamı İsmet Acar,Nuri Vatan,İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve ismini sayamadığımız çok sayıda davetli vardı.Kurtuluş gecesine yerel basın mensuplarının yanı sıra ulusal basından da geceye ilgi vardı. Vatan Gazetesi Yazarlarından Can Ataklı, Köşe Yazarı Tufan Türenç gibi isimler geceye katılanlar arasındaydı.Gceye Artvin Valisi Necmettin Kalkan ve Belediye Başkanı Emin Özgün önceden planlanmış yurdışı gezileri olduğundan katılamadılar.Onların yerine vali yardımcısı ve başkan vekili Nermin Albayrak,başka programı olduğundan katılamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , ayrıca geceye katılamayanların kutlama mesajları okundu.

Artvin kurtuluş etkinlikleri, Artvin’in tarihi ve turistik yerleri ve kısaca tanıtımının yapıldığı slayt gösterisiyle başladı. İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Recai Delibaşoğlu'nun açılış konuşmasıyla devam eden etkinliklerde emeği geçen çeşitli kişi ve kuruluşlara plaketleri taktim edildi.

Muhteşem gece Hopa’lı ünlü sanatçımız Merhum Kazım Koyuncu’nun kardeşi Niyazi Koyuncu’nun sahne almasıyla hareketlendi.Niyazi Koyuncu ,Kazım Koyuncu’ya benzer sesi ve muhteşem sahne performansıyla geceye katılanları hem coşturdu,hemde ''Koyverdun Gittun Beni'' şarkısıyla hüzünlendirdi.Daha sonra sahneye Hopa kökenli sanatçılarımızdan Ebral Aydın çıktı ve Türkçe ,Lazca şarkılarını seslendirdi. Batum Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi Halk Oyunları Topluluğu muhteşem hareketli sahne performansları ile misafirlere adeta görsel şölen yaşattılar.Şavşat’lı sanatçı ve sunucumuz Hüsnüşen Yaşar Ata Diyarı şiiriyle sahneye çıktı .Sanatçımız birbirinden güzel Çift jandarma Geliyor,Ehlocan ,Dilfez gibi hareketli yöresel parçalarıyla izleyenleri ve ekran başındakileri coşturdu.Sanatçımız hem kendi oynadı,hemde izleyenleri oynattı. Bayar Şahin'in müzisyen kızları Damla Şahin Tamara Şahin ve Yudum Şahin gecenin başından sonuna kadar vokalde yer alarak tüm sanatçılara sesleri ve hareketleriyle eşlik ettiler.7 Mart etkinlikleri ,programa misafir sanatçı olarak katılan Şavşat’lı çok yönlü sanatçımız Fuat Bahçeci’nin sazıyla sunduğu ‘’’Artvin’in Çocuğuyuz ,Vatana Sevdalıyız’’ parçası ve etkileyici şarkılarıyla sürdü. Karadenizli sanatçı Vira Cemal’in şarkılarıyla devam etti.Vira Cemal söylediği ‘Yarim Yarim ‘’ şarkısıyla romantik dakikalar yaşattı, hareketli parçalarıyla izleyenleri bol bol oynattı.Taka Ali Olarak tanınan komedyen Oflu Ali anlattığı fıkralarla katılımcıları bolca güldürdü.Ayrıca Karadeniz şivesiyle yapılan skeç ilgiyle izlendi.

Gecenin finalini bu tip etkinliklerin olmazsa olmazlarından usta yorumcu Türk ,Gürcü,Hemşin,Megrel müziğinin usta ismi Bayar Şahin yaptı.Sanatçımız sahneye merhum sanatçı Erkan Ocaklı’nın da çok güzel yorumladığı‘’Ayna Ayna Ellere’’şarkısıyla başlangıç yapıp ,birbirinden güzel şarkılarıyla devam ederek izleyenleden tam not aldı.Sahnedeki program sona ermesine rağmen katılımcılar güzel geceye doyamamış olmalılar ki salon çıkışı holde ve dışarda gece yarısına kadar tulum ve horon eşliğinde eğlencelerine devam ettiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>