26.12.2011

İstanbul'daki Berta'lılar 5.Geleneksel Aşüre Günü Etkinliğinde Buluştu



İstanbul 'daki Berta'lılar Ümraniye'deki Dernek Merkezinde Bir Araya Geldi

Artvin İli Merkez Ortaköy ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Kültür Eğitim ve Tanıtma Derneği (ORÇEK) Yönetimi tarafından organize edilen 5.Geleneksel İstanbul Berta’lılar aşure günü organizasyonu 25.12.2011 Pazar günü derneğin Ümraniye Namik Kemal Mahallesi’ndeki merkezinde gerçekleştirildi.



Aşure etkinliğine yakından ve uzaktan çok sayıda Berta’lı iştirak etti.Ümraniye Yerel Basından Hamit Çuha, Bertali.com'dan İsmail Dalkılıç, Artvinliyiz.net'den Süleyman Tavşan, İstanbul Artvinliler Dernek Başkanı Metin Kar, Artvinliler Derneği Kurucu Başkanı Nurettin Demirkol, Elektrik Yüksek Müh.ve yazar Sedat Mısır Uzm. Doktor Orhan Dalkılıç, Öğretmenler Adnan Yavuz, Osman Tavşan ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan ismini sayamadığımız çok sayıda Berta’lı aşüre günü etkinliğine iştirak ettiler.24.Dönem AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla , CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Dernek eski yöneticilerinden Zıraat Mühendisi Gülsüm Kuru gönderdikleri mesajlarda,etkinliğe katılamadıklarını ,ancak etkinliğe katılan tüm Artvin Ortaköy’lülerin(Berta)aşüre gününü kutladılar.


Etkinlikler Dernek Başkanı Ömer Tabak’ın açılış ve hoş geldiniz mesajıyla başladı.


Dernek Başkanı Ömer Tabak yaptığı konuşmasında kısaca şu konulara değindi;

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz geniş katılımlı olağan genel kurulumuz sonucu oluşturduğumuz yeni yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz bu ilk genel etkinliğimiz olan aşüre günü etkinliğimize hoş geldiniz.

Aşure geçen aylar içinde Artvin’de elim b
ir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Hilmi Genç , geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Osman Mısır ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Haydar Avcı'nın ruhu için Derneğimizin aşüre organizasyonu Uzm. Dr Orhan Dalkılıç, Nadiye Mısır ve Kenan Avcı'nın maddi katkısı ile gerçekleştirilmiştir.
Dernek merkezimizin onarım ve yenileme çalışmaları sona erdi.Maddi manevi katkısı olan kişilere yönetim kurulumuz ve sizler adına teşekkür ediyorum.Henüz tarihi belli olmamakla
beraber ,yönetim kurulunun belirleyeceği ileriki bir zamanda açılışını yapacağız.herkesi açılışımıza bekliyoruz.Ayrıca 7 Mart Artvin İli’mizin düşman işgalinden kurtuluşu yıldönümü etkinlikleri için hazırlıklarımız devam ediyor.Organizasyonda aktif olarak yer almak için çalışmalar yapıyoruz.
Daha sonra Kuran-i Kerim ve ilahiler söylenerek etkinliklere devam edildi. Artvin göçmeni Şile Bıçkıdere Köyü’nden hemşehrimiz Hüseyin Yıldız tarafından günün anlam ve önemini anlatan kısa bilgiler verildi,sohbetler ve okunan dualarla etkinlik devam etti.İkram edilen aşüreler afiyetle yendi.
Bu güzel gün aynı zaman
da İstanbul’daki yaşayan Artvin Berta‘lıların içilen çayların eşliğinde bolca sohbet edip bir birleriyle kaynaşıp, hasret gidermesine de vesile olmuş oldu.
Katılımcılar günün sonunda ,başka bir organizasyonda biraraya gelebilme umudu ve temennisiyle vedalaşarak dernek merkezinden ayrıldılar.


Biz de www.artvinliyiz.net /sitesi olarak aşure organizasyonunda emeği geçen maddi manevi katkı sağlayan , başta Dernek Başkanı Ömer Tabak ve Yönetim Kurulu olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederiz.
Haber-Video:Süleyman Tavşan/www.artvinliyiz.net/2011
Fotoğraflar:Kadir Tabak
Fotoğrafların Devamı İçin Tıklayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>