24.02.2010

Artvin'de Cankurtaran Tüneli Hayali Gerçek Oluyor

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bölge Gezisinde Müjdesini Verdiği Borçka-hopa Cankurtaran Tüneli İnşaatının İhaleye Çıkarıldığını Söyledi. Karayolları Genel Müdürlüğü Tarafından İhaleye Çıkarılan Tünelin 5 Bin 300 Metre Uzunluğunda Çift Tüp Şeklinde Olacağı Belirtildi.
Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bölge artvin hopa cankurtaran mevkiiartvin hopa cankurtaran mevkiiartvin hopa cankurtaran mevkiigezisinde müjdesini verdiği Borçka-Hopa Cankurtaran Tüneli inşaatının ihaleye çıkarıldığını söyledi. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan tünelin 5 bin 300 metre uzunluğunda çift tüp şeklinde olacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, atandığı günden itibaren vatandaşlardan kış aylarında geçit vermeyen Hopa Dağı'nın Cankurtaran Tüneli ile geçilmesi şeklinde talep aldığını belirterek, bu talebin gerçeğe dönüyor olmasının sevincini yaşadığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Arhavi ziyaretinde konuyu açtıklarını vurgulayan Vali Yemlihalıoğlu, "Başbakanımız da tüneli ihaleye çıkacağının sözünü vermişti. Bu açıklamanın ardından arka arkaya yaşanan gelişmelerin ardından Cankurtaran Tüneli ihaleye çıkarılmıştır. Cankurtaran Tüneli tamamlandığı zaman ilimizde turizmin ve eğitimin gelişmesinin de önü açılmış olacaktır." şeklinde konuştu.

Cankurtaran Tüneli'nin ihaleye çıkacağı haberi vatandaşları da memnun etti. Elli yıldır her dönemde konuşulan, onlarca siyasetçinin ve partinin söz verdiği Cankurtaran Tüneli'nin ihaleye çıkmasının Artvin adına büyük bir gelişme olduğunu dile getiren vatandaşlar, emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışlarda bulunmak üzere 13 Ağustos 2009 günü Artvin'in Arhavi ilçesine gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölge halkına yıllardır bekleyen projenin müjdesini vermişti. Cankurtaran Tüneli için ihaleye çıkıldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bu ihaleyle inşallah müteahhit firma süratle işine başlayacak ve böylece yıllar yılı bir beklenti karşılığını bulmuş olacak. Ceza ve cefa çekilen yolculuk böylece bitmiş olacak." diye konuşmuştu.
(cihan)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>