14.08.2012

Berta’lılar Vali Azizoğlu’nu İftar Yemeği İle Uğurladı

İstanbul’daki Berta’lılar iftar yemeğinde bir araya geldi.
Artvin İli Merkez Ortaköy ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Kültür Eğitim ve Tanıtma Derneği (ORÇEK) Yönetimi tarafından organize edilen iftar yemeği 10.08.2012 tarihinde Üsküdar Küçük Çamlıca Mevkii Dilek Restaurant’ta gerçekleştirildi.İftar organizasyonunun şeref konuğu çiçeği burnunda Ardahan Valisi Şavşat’lı hemşehrimiz Seyfettin Azizoğlu’ydu.


Geceye Çok sayıda tek tek ismini sayamayacağımız Artvinli bürokrat,iş adamları, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, hakim, savcı, doktor, mühendis, avukat, kurum müdürleri, öğretmen, hemşire vb. çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan çok sayıda seçkin Berta ve Artvin’liler katıldı.İftar yemeğine Ümraniye Yerel Basından Hamit Çuha, Alptekin Daşargöl, Artvinliyiz.net ‘ten Süleyman Tavşan, 08 ve 53Rize Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Ramazan Balcıoğlu katıldılar.
Gecenin sunumu İsmail Akbulut tarafından yapılan iftar yemeğinde yemek duası İstanbul Artvinliler Vakfı Başkanı aynı zaman K.Çekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Altunel tarafından yapıldı.
İftar Yemeği Mahya Grup Danışmanlık, Hüsman Mühendislik, Mısırlıoğlu Grup’un mali katkılarıyla gerçekleştirildi.
Yemek duasından sonra teşekkür konuşmasını yapmak üzere mikrofona çağrılan İstanbul Bertalılar Dernek Başkanı Ömer Tabak Derneğin faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Başkan Ömer Tabak ;Derneğin 1992 yılında kurulmuş bir dernek olduğunu,bu güne kadar geçmiş yönetimlerde görev almış kişilerin katkılarıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini belirtti.Bu dönemde geçmiş faaliyetlerinin yanında gerçekleştirmek istedikleri ve ön çalışmalarına başlanan sosyal sorumluluk projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Bertalılar Derneğinden Artvin Belgeseli ve Artvin’i Anlatacak Kitap Projesi
Filmimfilm, Mahya Grup ve Artvin ORÇEK Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilecek’’ Gök Kubbenin Eteklerindeki Cennet’’ Gel Gör Artvin’le Aşk Başkadır isimli Artvin(Livane) Belgesel Film Projesi, ve hikayesi Artvin’de geçen 2013 Haziran ayında çekimlerine başlanması planlanan ‘’Yüreğimdeki Ateş’’ isimli uzun metrajlı sinema filminin hazırlığının başladığı bilgisini verdi. Ayrıca 5000 yılık tarihi de içine alan , Artvin’de bu güne kadar yetişmiş ünlü kişi ve kuruluşları da içeren geniş kapsamlı bir kitap basımı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Hemşehrimiz yeni Ardahan Vali Seyfettin Azizoğlu’na yeni görevinde üstün başarılar dileyerek bu projeye tüm Artvin’lilerin destek olmaları konusunda istekte bulundu. Konuşmanın devamında Vali Seyfettin Azizoğlu’nun Berta’lıların gönlünde ayrı bir yeri olduğunu söyledi.Katılımcılara ve maddi manevi desteklerini esirgemeyen kişi ve kuruluşlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Belgesel Projesi hakkında bilgisine başvurduğumuz Filminfilm Film Yapım Yönetim şirketi görevlisi Şenel Gülbudak,Belgesel film çekimini bir ay gibi sürede 8 kişilik ekiple tamamlamayı planladıklarını bildirdi.Proje Türkçe,İngilizce ve Almanca olarak hazırlanacak.Filmin müzikleri yöreye özgün müzik tarzında ve çeşitli enstrümanlarla desteklenecek.Filmin süresi toplamda 100 dakika olarak düşünülmekte.Yapım sorumluluğunu ORÇEK Derneği adına Başkan Ömer Tabak,Mahya Ajans’tan İsmail Akbulut Sponsorluk Koordinatörü,Danışman ve Mali Müşavir olarak projede görev alacak.Projenin genel koordinatörlüğünü Şennur Gülbudak yapacak.
Başkan Ömer Tabak’tan sonra mikrofona davet edilen Vali Seyfettin Azizoğlu :
Her Kaymakamın gönlünde Vali olmak vardır, hamd olsun bize de böyle bir imkan doğdu Ardahan’a vali olduk. Ben bu göreve geldiysem elbette şahsımın gayretleri vardır ama hemşerilerimin de her zaman desteğini hissetmişimdir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm hemşehrilerime yasal olmak koşuluyla her türlü konuda kapım açık, herkes çekinmeden yanıma gelebilir. Bana arzu veda etme imkanı sağlayan ve hemşerilerimle bir araya getiren böyle bir organizasyon düzenleyen İstanbul Artvin ORÇEK (Bertalılar) Derneğine Başkan Ömer Tabak ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum.” dedi. Ardından İstanbul’daki tüm hemşerilerine veda ederek konuşmasını sonlandırdı.Günün anısına Dernek Başkanı Ömer Tabak tarafından Vali Azizoğlu’na hediyesi sunuldu. Vali Azizoğlu önümüzdeki günlerde Ramazan Bayramından önce yeni görev yeri olan Ardahan’a giderek görevine başlayacak.
İçilen sohbet çaylarından sonra hatıra fotoğrafları çekilerek iftar yemeği organizasyonu son buldu.

Haber Kaynak:www.artvinliyiz.net/Süleyman Tavşan

İstanbul Berta’lılar Derneği İftar Yemeği Fotoğrafları

Haberin Videoları



1 yorum:

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>