5.05.2012

HER ALANDA ARTVİN'LİLER VAR !!

İstanbul’daki Artvin Ortaköy’lülerden (Berta) toplum yararına örnek çalışma.

Artvin’in en büyük köylerinden olan Merkez Ortaköy’lü (Berta) hemşerilerimiz yaptıkları örnek çalışmalarla taraflı tarafsız tüm kesimlerden takdir toplamaya devam ediyorlar.
Aynı zamanda Merkezi İstanbul Ümraniye’de bulunan (ORÇEK )’’ Artvin İli Merkez Ortaköy ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Kültür Eğitim ve Tanıtma Derneği ‘’ Başkanlığını da 3 Dönemdir yapmakta olan Ömer Tabak, Dernek, Başkan Yardımcısı Av. Ayşe Güney ve Dernek eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Okur DAYMED 2011 isimli dernek çatısı altında toplum yararına sosyal çalışmalar yapmaktalar.


Derneğin kurucu başkanlığını hemşerilerimizden Ömer Tabak, genel sekreterliğini Av. Ayşe Güney’in yaptığı DAYMED 2011 derneğinin yedek yönetim kurulunda Mehmet Okur görev yapmakta.
‘’DAYMED 2011’’ Nedir ?
2011 Yılında kurulan kısa adı DAYMED 2011 olan; Doğal Afetler ve Yoksullukla Mücadele Eğitim Derneği .
17 Ağustos 2011 tarihinde başvurusu yapılarak Ömer Tabak başkanlığında İstanbul Ümraniye’de kuruldu. Özellikle ülkemizin 1. Derece riskli deprem bölgesinde bulunması ve ülkemizin gelir dağılımındaki dengesizlikler düşünüldüğünde derneğin yapacağı çalışmaların önemi daha da büyük olacaktır.Dernek ilk olağan genel kurulunu 12 Şubat 2012 tarihinde Ümraniye’de bulunan dernek merkezinde gerçekleştirdi. Kuruluşunun üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen yaptıkları yararlı ,pratik eğitimlerle halkı bilinçlendirmeye çalışıyorlar.
Kurucu Başkan Ömer Tabak derneğin kuruluş amacını ve yapacakları faaliyetleri www.artvinliyiz.net Haber Sitemize açıkladı.
Dünyanın oluşumundan bugüne en büyük sorunların başında gelen doğal afetler ve yoksullukla mücadele etmek ve eğitimli insanları bu konuda topluma kazandırmak için çıktığımız bu yolda siz değerli kamuoyunu bilgilendirmekten onur duyarız. Doğal afet denilince aklımıza en başta deprem, sel, çığ, heyelan vb. gelmektedir. Doğal afetleri engellemenin elbette bir yolu veya mümkünatı yoktur. Ama daha az zarar görerek mücadele edebiliriz. Derneğimizin kuruluşundaki asıl amaç doğal afetler ve yoksullukla mücadele etmenin yollarını aramak ve nasıl mücadele edileceğini eğitimli insanlar önderliğinde çalışarak toplumu bilgilendirmektir.

Derneğimizin diğer bir amacı olan yoksullukla mücadele etmek. Ülke nüfusunun büyük bir kısmının işsizlik ve yoksulluk pençesinde olduğu günümüzde İstanbul’un gelişen ilçelerinden Ümraniye’de de sosyal ve ekonomik dayanışma kapsamında birtakım çalışmalar yapılmakta. Bu çalışmalarımızı daha geniş kapsamlı yapmakta bizim amaçlarımızdandır.
Ömer Tabak: Ayrım yapmıyoruz ...!

Derneğimizin amacı din, dil, ırk, kurum, bölge ve ülke ayırt etmeksizin insanlara faydalı olmaktır.Bu amaç doğrultusunda derneğimizinde sloganı olan “Can için gönüllüyüz” sloganından da yola çıkarak, kısa sürede örgütlenip gerekli çalışmalarımıza kademeli olarak başlamış bulunmaktayız. Çalışmalarımızın derneğin adına yakışır şekilde olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Siz değerli kamuoyunun desteği ile çıkmış olduğumuz bu yolda bizlere ve derneğimize gerekli destekleri vermenizi önemle rica ederiz. Ülke olarak doğal afetlerin yaşandığı bir konumdayız deprem öldürmez bina öldürür sözünden giderek eğitimli insanlar yetiştirmek ve topluma fayda sağlatmak hepimizin yararına olacaktır. Bu bağlamda bizler her zaman bu görev bilincinde varız.
Çıkmış olduğumuz bu yolda çalışma yükünün hafif olması ve azmimizin yılmaması ve kararlarımızı doğru almak, için yönetim sayımızı 11 asıl ve 11 yedek üyeden oluşturmuş bulunmaktayız.Bizim gibi STK’lar üye katılımları ve verilen desteklerle hayatlarını devam ettirirler. Bu nedenle, herkesten üyelik ve katkı konusunda destek bekliyoruz.

Bu yararlı yolculukta dernek kurullarında görev alan tüm arkadaşlarımız adına kamuoyunun bizlere vereceği desteğe şimdiden teşekkür eder, bu uğurda fedakârca çalışan yol arkadaşlarımıza çalışmalarında üstün başarılar dileriz.
DAYMED 2011 Faaliyetleri
DAYMED 31 Mart 2012 Pazar günü Ümraniye Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Konferans Salonunda “Afet Bilinci” konulu ilk eğitimini verdi.Eğitim Marmara Üniversitesi UMKE(Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Koordinatörü, Eğitimci Nurhan Sivik ve Sivil Savunma Amiri, Eğitimci Ersin Yakut tarafından verildi. Eğitimde olası deprem tehlikesine karşı bilgilendirmelerin yanı sıra deprem öncesi ve sonrasında alınması gereken önlemler, bizleri bekleyen tehlikeler ve korunma yolları görsel slayt sunumu ile desteklenerek katılımcılara anlatıldı.
Dernek 14 Nisan 2012 Tarihinde Ümraniye Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Konferans Salonunda Eğitimci Nurhan Sivik ve Sivil Savunma Amiri, Eğitimci Ersin Yakut tarafından Deprem Öncesi Hazırlık Eğitimi (YOTA) ‘’Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması ‘’konu başlığında 2.eğitimini verdi.Eğitimde görsel slayt ve uygulamalı video eşliğinde evimizde bulunan, deprem esnasında devrilerek yaralanmalara yol açabilecek eşyaların sabitlenmesi pratik yöntemlerle anlatıldı.Bu eğitim ve bilgilendirme konferansına Artvinliyiz.Net Haber Sitesinden Süleyman Tavşan’da katıldı.
DAYMED 2011 gerçekleştirdiği eğitimlerin sonunda katılımcılara birer katılım sertifikası verdi. Görüşlerine başvurduğumuz Dernek Başkan Yardımcısı Ayhan Keçe;
“Derneğimizce düzenlenen afetler konusunda bizleri bilgilendirecek, bu tür eğitimleri sıklıkla yapmayı planlıyoruz şeklinde açıklamalarda bulundu.”

DAYMED 2011 1. Dönem Yönetim Kurulu Listesi
ASIL
1. Ömer Tabak

2. Halil Dalçık
3. Ayhan Keçe

4. Orhan Sayar

5. Mustafa Taşkıran

6. Kenan Hayal

7. Halit Ulutepe

8. Şenol Baykuş

9. Süleyman Hilmi Eren

10. Ersin Yakut

11.Ayşe Güney

YEDEK
1. Emsali Altuntaş

2. Sevim Gündü

3. Salih Yılmaz

4. Mehmet Okur

5. Orhan Bildik

6. Ahmet Çolak

7. Ali Düzgören

8. Adem Yüksel

9. Hamit Çulha

10. Orhan Keçe

11. Cengiz Torun

DAYMED 2011 1. Dönem Denetleme Kurulu Listesi
Asıl

1. Kalender Karadenizoğlu

2. Musa Has

3. Alim Kılıç
Yedek

1. Osman Gül

2. Kemal Kırsaç

3. Necmiye Ketenci

Haber Fotoğraf Kaynak:Süleyman Tavşan

1 yorum:

  1. Haber Fotoğraf Kaynak:Süleyman Tavşan
    www.artvinliyiz.net/2012 teşekkürler

    YanıtlaSil

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>