29.04.2012

İstanbul'daki Berta'lılardan Muhteşem Gece


İstanbul’daki Artvin Merkez Ortaköy’lüler (Berta) 12. Dernek Kuruluş Yıldönü etkinliğinde bir araya geldiler.

Artvin İli Merkez Ortaköy ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Kültür Eğitim ve Tanıtma Derneği (ORÇEK) Yönetimi tarafından organize edilenDerneğin 12.kuruluş yıldönümü ve dayanışma gecesi 27 Nisan 2012 Cuma günü Ümraniye Yonca Düğün Salonu’nda 20:00-24:00 saatleri arasında yoğun katılım ve muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirildi.
Yapılan geceye yakından ve uzaktan çok sayıda Ortaköy’lü ve çevre köylüler katıldı. Ayrıca geceye İstanbul Artvinliler Derneği Başkanı Metin Kar, Elektrik Yüksek Müh.ve Yazar Sedat Mısır, İstanbul Bertalılar Derneği kurucusu ve başkanlığını yapmış olan iş adamı Cengiz Özkan, Avukat Ayşe Güney,Bakırköy Doğum Hastahanesi Müdürü Selahattin Yıldız, CHP Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Emine Eren, DSP İlçe Başkanı Alper Yüksel, Üvezli Köyü Derneği Başkanı Ahmet Arslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kumtaneleri İlim Yayma Derneği Başkanı Cafer Ay, Gümüşhane Akhisar Köyü Derneği adına Şaban Temür, Zeynep Kamil Hastanesi Güvenlik Müdürü aynı zamanda HAS Parti Ümraniye İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Daymed 2011 Başkan Yardımcısı Ayhan Keçe ,çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan ismini sayamadığımız çok sayıda Berta’lı ,siyasetçi ve bürokrat geceye iştirak ettiler. Ayrıca Ümraniye Belediye Başkanı Sn. Hasan Can ve CHP ilçe başkanı Nurkal Dedetaş çelenk göndererek geceye destek verenler arasındaydılar.

Geceye Basının da ilgisi vardı .Ulusal TV kanallarından Anadolu Televizyonu daha sonra banttan yayınlanmak üzere gecede çekim yaptı. Ümraniye Yerel Basından Bölgenin Sesi Ga
zetesi İmtiyaz Sahibi Süleyman Hilmi Eren, Ümraniye Gündemi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kerim Öztürk ,Hamit Çuha, Bertali.com'dan İsmail Dalkılıç, Artvinliyiz.net. İnternet Haber Sitesinden Süleyman Tavşan, geceyi takip edenler arasındaydı.
Sunuculuğunu Anadolu TV Yöneticisi Erdal Yavuz’un yaptığı Bertalı’lar gecesi vatanımız için canını feda etmiş şehit ve gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşıyla start aldı. 

Gecye katılacakları açıklanan Artvin Milletvekilleri Uğur Bayraktutan ve İsrafil Kışla,Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe Ankara Artvin Evi’nde düzenlenen 2.Artvin Tan
ıtım Günleri Etkinliklerine katılacaklarından geceye iştirak edemediler.Geceye Davetli oldukları halde katılamayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertüğrul Günay,Artvin Valisi Necmettin Kalkan,Artvin Milletvekilleri ,Bursa Bertalılar Dernek Başkanı Ali Kılıçel, Eski Artvin İl Müftü Yardımcısı şu an Ümraniye İlçe Müftüsü Ercan Aksu, İBB Mezarlıklar Müdürlüğü mühendislerinden ve Eski Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Kuru ve diğer katılamayan davetliler gönderdikleri mesajlarında İstanbul Bertalılar Derneğinin 12.Kuruluş Yıldönümü kutlayıp,tüm Ortaköy’lülere iyi eğlenceler dilediler.
Mesajların okunmasının ardından 
bugüne kadar derneğe verdiği desteklerden dolayı dernek Üyelerinden Zeki Tabak, Bertalılar Derneğinin Kurucu ve Başkanlığını yapan işadamı Cengiz Özkan’a derneğin kuruluşu ve bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı kendilerine yönetim kurulu tarafından plaket taktim edildi.Dernek Başkanı Ömer Tabak açılış konuşmasını yaptı. Bu gecenin organizasyonu ve başka etkinliklerde meslek ve ev yaşantılarından fedakarlık yaparak özveriyle çalışan yönetim ku
rulundaki arkadaşlarını sahneye davet edip teşekkür ederek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Bertalılar Dernek Başkanı Ömer Tabak konuşmasının devamında;

Yakından ve uzaktan gelerek bu anlamlı gecemize iştirak eden,mesaj gönderen,Derneğin kuruluşundan bu yana maddi manevi katkı sağlayan ,Dernek organlarında görev almış herkese 
aynı zamanda protokolde yer alan katılımcılara, geceye katılan tüm hemşehrilerimize, gecenin sunumunu gerçekleştiren Anadolu TV yöneticilerinden Erdal Yavuz’un şahsında tüm çalışanlarına şahsım ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım adına taşekkür ederim.Aynı zamanda Ümraniye’de 2011 yılında kurulan kısa ismi ‘’D
AYMED 2011 ‘’Olan Doğal Afet ve Yoksullukla Mücadele Eğitim Derneği’nin Kurucu ve Başkanlığını da yapmaktayım. Çeşitli faydalı, eğitici konferanslar düzenliyoruz. Doğal afet olarak adlandırdığımız Artvin Şavşat Demirkapı köyünde çıkan yangın sebebiyle zarar gören 8 aileye ve Hopa’da yanan bir ahşap ev sebebiyle tüm afetzedelere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.hemşehrilerimi bu tip sosyal konularda dahada duyarlı olmaya davet ediyorum,hepinize iyi eğlenceler diliyorum.

Bertalılar Dernek Kuruluş Yıldönümü ve dayanışma gecesi Şavşat’lı çok yönlü yerel sanatçımız Nahit Akdemir , Erol Temel ve ekibinin sahne almasıyla devam etti.İkili sahnede birbirinden güzel türküler, 
Dilfez,Çift Jandarma Geliyor şarkıları ve diğer yöresel şarkılarıyla geceye katılan misafirlere hoş bir gece yaşattılar. 


Dayanışma gecesi Oflu(Taka) Ali olarak ünlenen komedyen Oflu Ali Öztürk’ün fıkra ve muhteşem esprileriyle devam etti.Özellikle meşhur ‘’Artvinden Adam Çıkar’’ fıkrası büyük alkış aldı.Daha sonra sahneye Ümraniye Folklor Derneği Artvin Halk Oyunları Ekibinin genç üyeleri çıktı.Grup sergiledikleri yöresel oyunlar ve performanslarıyla büyük ilgi gördü,alkışlarla sahneyi terk ettiler.
Gecenin finalini yine yerel sanatçılarımız Nahit Akdemir ve Erol Temel yaptılar.Davul- Zurna ve zaman zaman Tulum,Akordion,Org,Bağlama eşliğinde katılımcıların oynadığı yöresel oyunlarla ve çekilen hakaylarla bu muhteşem gece gece sona erdi.


Haber Kaynak:Süleyman Tavşan
Foto.Kadir taba

1 yorum:

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>