14.11.2010

Ümraniye Bertalı lar Derneği Çanakkale Şehitliği Ziyareti Gerçekleştirildi

Ümraniye Bertalı lar Derneği  Çanakkale Şehitliği Ziyareti  Gerçekleştirildi


Ümraniye (Orçek)Artvin İli Merkez Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Tanıtım Derneği nce organize edilen ,Üsküdar Belediyesinin tahsis ettiği araçla Çanakkale Şehitliği ziyareti 7 Kasım Pazar günü gerçekleştirildi.

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinin önünden hareket edilerek yaklaşık 5 saatlik yolculuk sonrası Çanakkale Gelibolu yarımadasında Varıldı. Eceabat İlçesinde yapılan kahvaltıdan sonra boğazın ilk
ışıklarıyla ziyarete başlandı. Yerel rehber Rıdvan ARI
bey gruba Çanakkale'deki yaşanmış olan o büyük savaşı anlatmaya başladı.Kilit Bahir mevkiinde başlayan öncelikle Güney cephesi savaşları olarak tabir edilen ve Seyit Onbaşı,Sahra Hastaneleri, Müze ziyareti,Şehitler Abidesi,Ertuğrul Tabyası (Ezineli Yayha Çavuşun Hikayesi)Meçhul Asker Anıtı, Alçı Tepe, 57. Alay ve Kara savaşlarının en büyük savaşı olan Conk Bayırı savaşının yapıldığı yer gibi savaşın yoğun olarak cereyan ettiği bölgeler ziyaret edildi.


Ziyaret esnasında özellikle deniz savaşının tüm şiddetiyle devam ettiği bir sırada vinci bozulan topun 275 kg lık mermisini tek başına kaldırarak sağ kalan arkadaşıyla birlikte ateş ederek Ocean zırhlısını batıran ,savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşının kahramanlığı ve tarihçilerin tespitlerine göre 253 Bin şehitimizin bulunduğu topraklarda yaşanılan şiddetli çarpışmalar ziyaretçilere duygusal anlar yaşattı. Azerbaycan ,Balkanlar ve yurdumuzun çeşitli bölgelerinden gelen farklı ırklara mensup yaşları bazen 17 -18 olan Dünyaya’’ Çanakkale Geçilmez ‘’ dedirten gencecik kahramanlarımız herkesi derin düşüncelere sevk etti.
Ümraniye Bertalı lar Derneği  Çanakkale Şehitliği Ziyareti  Gerçekleştirildiseyit onbaşı anıtı

Çarpışmaların yaşandığı alan çok geniş olduğundan program dahilinde ziyaretler gerçekleştirildi.Kara savaşlarının yoğun yaşandığı ve Mustafa Kemal Atatürk e Anafartalar Kahramanı ünvanının verilmesine sebep olan Anafartalar Ovası savaşları ve birbirlerine çok yakın olan siperler ziyaret edildi.Atatürk ün vasiyeti sonucu yapılan boyu 41m. 70cm olan Gelibolu Anıtı ve şehitlikler ziyaret edilerek bu kutsal vatanı bize emanet eden kahramanlarımız için bol bol dualar edildi.
Ümraniye Bertalı lar Derneği  Çanakkale Şehitliği Ziyareti  Gerçekleştirildisavaşta çarpışan mermiler 600 milyonda bir ihtimal diyor araştırmalar ...!

Ne yazıkki zamanımız dar olduğundan geri dönme vaktimiz gelip çatmıştı.Katılımcılar bu organizasyonu gerçekleştiren Ümraniye Bertalılar Derneği Yönetim Kurulu ve Yardımlarını esirgemeyen araç tahsis eden Üsküdar Belediyesine teşekkür ederek böyle güzel başka organizasyonlarda buluşmak dileğiyle vedalaşarak ayrıldılar.
Ümraniye Bertalı lar Derneği  Çanakkale Şehitliği Ziyareti  Gerçekleştirildi Çanakkale Şehitliği Ziyareti - Artvinli Şehitlere yapılan temsili mezarlar

Ümraniye Bertalı lar Derneği  Çanakkale Şehitliği Ziyareti  Gerçekleştirildi

Ümraniye Bertalı lar Derneği  Çanakkale Şehitliği Ziyareti  Gerçekleştirildimeçhul asker anıtı

Ümraniye Bertalı lar Derneği  Çanakkale Şehitliği Ziyareti  Gerçekleştirildiseyit onbaşının 275 kg lık mermiyi kaldırıp acean zırhlısını batırdığı top

haber ve Fotoğraflar:Süleyman Tavşan
www.artvinliyiz.net


fotoğrafların tamamı için tıklayın:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>