8.07.2010

istanbuldaki bertalıların 6.geleneksel pikniği 04-06-2010 tarihinde ümraniyede yapıldı

Ümraniye bertalılar derneği (orçek) tarafından organize edilen 6.geleneksel bertalılar pikniği 04-06-2010 tarihinde İstanbul Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi Elmalı Kent Ormanı piknik alanında gerçekleştirildi.


Pikniğe çok sayıda İstanbul da oturan Bertalı nın yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Sn. Çetin Soysal, Ümraniye MHP ilçe başkan Sn. M. Kemal Aydın Namık Kemal Muhtarı Sn. Halil Dalçıki, Gençlik Spor ilçe müdürü Sn. Muhammet Kılıç, Taksim Atatürk Kültür Merkezi müdürü Sn.Şaban Boyacı, Artvin Kültür Derneği Başkanı Sn. Metin Kar, Sancaktepe Artvinliler Dernek Başkanı Sn. Osman Polat, Bursa Bertalılar Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulundan, ayrıca iş ve siyaset hayatından ismini sayamadığımız katılımcılar vardı. Davet edilip katılamayanlar fax ve telgraf mesajlarıyla pikniğe desteklerini bildirdiler.
[video=dailymotion;xdxi2z]http://www.dailymotion.com/video/xdxi2z_bertalylar-pikniyi-2010-davul-zurna_shortfilms[/video]


Sabahın erken saatlerinden itibaren piknik alanını dolduran katılımcılar gönüllerince bir gün geçirmenin tadına vardılar. Etkinlikler Ümraniye Bertalılar Derneği başkanı Sn. Ömer Tabak'ın açılış ve hoş geldiniz mesajıyla başladı.Yaptığı konuşmada kısaca katılımcılara teşekkür etti.Birlik beraberlik, dayanışma için bu tip piknik ve etkinliklerin önemine değindi.Daha sonra yöresel davul-zurna ve org eşliğinde etkinliklere geçildi.Çocuklar için yarışmalar organize edildi.Çuval yarışı,yumurta taşıma ve birbirine en hızlı yoğurt yedirme gibi farklı türde yarışmalar hem yarışanlar,hemde yarışmacıların anne,babalarına ilginç heyecanlı anlar yaşattı.
Pikniğe katılan halk ozanlarından Âşık Nuri Çırağı ve Âşık Dursun Doğan (Kevseri) söyledikleri türkü ve atışmalarıyla ilgi odağı oldular. Özellikle baraj suları altında kalacak olan Osmanlı yadigârı Berta Köprüsü için söylenen türkü katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Dernek yararına satılan biletlere yapılan çekiliş sonucu, cep telefonu, dizüstü bilgisayar, Artvin e bilet,2 kişilik Didim tatili v.b.çeşitli hediyeler dağıtıldı. Pikniğe katılanlar çaylarını yudumlayarak nefis yaprak dönerin tadına bakarak davul-zurna eşliğinde yöresel horonlar oynayarak güzel bir gün geçirdiler. Pikniğe yerel basının ilgisi de vardı. Kadırga TV ekibi pikniği görüntüleyip çeşitli röportajlar yaptı. Edindiğimiz bilgilere göre 11.Temmuz pazar günü görüntüler kadırga TV de yayınlanacak.
Yine bertali.com.dan İsmail Dalkılıç ve 08 haber muhabirleri ve Ümraniye Yerel Basınından Hamit Çuha pikniğe ilgi gösteren gazeteci ve kuruluşlar olarak dikkat çekti.






resimlerin tamamı için tıklayın

haber--video:süleyman tavşan
www.artvinliyiz.net

resimler:-www.bertali.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>