24.01.2010

artvin şavşat karagöle nasıl gidilir.



Şavşat'a ulaştıktan sonra yaklaşık 25-30 km yol kalmış demektir. Yolun büyük bir bölümü asfalt ve beton. Gerçekten beton! Kış şartlarında çok çabuk yıpranan asfalt yol yerine karayolları beton yol yapmayı tercih etmiş. Beton yol bittikten sonra zorlu stabilize bir yol başlıyor. Tek bir aracın gidebileceği genişlikte zaman zaman tehlikelerle dolu stabilize yolu da bitirdiyseniz bu muhteşem doğa güzelliğini görmeyi hakketiniz demektir. Karagöl'e servis bulunmuyor. Ya kendi özel aracınızla gideceksiniz ya da araç kiralayacaksınız. Bunun dışında yürüyerek gitmek isteyenler için minübüs güzergahlarından sonra 6-7 km yürüyüş yolu kalıyor.
Konaklama için kamp malzemeleri ve temel ihtiyaç malzemeleri getirilmeli. Bölgede Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı küçük bir tesis bulunuyor. Bunun dışında herhangi bir tesis ve konaklama imkanı yok. Kalmayı planlıyorsanız mutlaka kamp malzemenizi ve yiyeceğinizi götürmeniz gerekir.
Karagöl yaklaşık olarak 8-9 hektar genişliğinde alan kaplamayan bir göldür.  Göl çevresi milli park olarak ilan edilmiş. Gölde çok miktarda sazan ve japon balığı olarak adlandırılan süs balıkları bulunuyor.  Gölde avlanmak yasak olduğu için balık yemeye niyetliyseniz hevesiniz kursağınızda kalabilir. Göl çevresinde elektrik, su, tuvalet, mesire yerleri bulunuyor.

haber 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yeni yorum

Artvin Dailymotion Video

>