29.10.2010

Hopa Cankurtaran Tüneli nin Temel Atma Töreni Yapıldı

Hopa Cankurtaran Tüneli nin Temel Atma Töreni YapıldıTürkiye'nin projelendirilen en uzun tüneli olan Cankurtaran Tüneli'nin temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle atıldı.Törende Bakan Binali Yıldırım ile tüneli yapacak konsorsiyum ortakları arasında bitirme zamanı için pazarlık yapılırken konsorsiyum yetkilileri tüneli iki yıl iki ay sonra tamamlayacaklarına dayalı söz verdiler.
Cankurtaran Tüneli inşaatına start verildi Hopa-Borçka karayolunun 6. kilometresinde yapımı planlanan 99 milyon 928 bin TL proje bedelli tünel tamamlandığında 5 bin 288 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun tüneli olacak.

Yusufeli Geleneksel Karakucak Güreşleri 2010 Sona Erdi

Yusufeli Geleneksel Karakucak Güreşleri 2010  Sona ErdiYusufeli Belediyesi Gençlik Ve Spor Kulübü tarafından organize edilen 61.Yusufeli Geleneksel karakucak Güreşleri’nde başpehlivan Sait Bingöl oldu.
23–24 Ekim tarihlerinde karakucak güreş sahasında gerçekleştirilen Yusufeli karakucak güreşleri dün yapılan başpehlivanlık güreşi ile sona erdi. 248 güreşçinin mindere çıktığı güreşler 2 gün sürdü.
Güreşlere Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Mihail Maharadze, Artvin valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü

Artvin de Belma Öztürk Ortaöğrenim Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu Hizmete Açıldı

2008 yılında Hayırsever İş Adamı Sıtkı Kahvecioğlu tarafından yapımına başlanan Belma Öztürk Ortaöğrenim Kız ve Erkek Öğrenci yurdu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Jandarma Komutanı Mehmet Nasif, Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Eldemir, İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan, İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker, Hayırsever iş adamı Sıtkı Kahvecioğlu, Hayırsever iş adamı Sıtkı Kahvecioğlu’nun eşi Kadriye Kahvecioğlu, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

7.10.2010

Tiyatrocu Ferhan Şensoy Artvin i Hem Güldürdü Hem Düşündürdü

Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi´nde büyük bir ustanın oyunu sergilendi.
Tiyatronun duayenlerinden olan Ferhan Şensoy´un yazıp yönettiği "İşsizler Cennete Gider" isimli oyun büyük beğeni topladı. 5 Ekim Salı akşamı saat 20.00´da başlayan "İŞSİZİLER CENNETE GİDER" oyununu izlemek için salonu dolduran Artvinliler, özlemini duydukları tiyatroyu büyük bir dikkat ve keyifle izlediler.
Oyunun konusu ise günümüzde yaşanan hayatın içinden seçilmiş konular. Özellikle üniversiteden mezun olup iş bulamayanların traji-komik hikayelerini anlatıyor

Artvin Şifalı Bitkiler Hazinesi mi ?

Artvin, orman ve bitki örtüsü bakımından Türkiye´nin en zengin illerinden bir tanesi olmasına rağmen, bundan yararlanma konusunda maalesef sınıfta kalıyor.
Çok kişi orman ve bitkilerden yararlanma konusunda bilgi sahibidir. Daha önceki gün bir meyvenin Artvin´de yetiştiğini, bunun tadının bir kaç kişi tarafından bilinip yendiğini yazmıştık. Varyant Yolu üzerinde Altınsu Dinlenme Tesislerini işleten DSP Artvin İl Başkanı Enis Güneri bu meyveyi yıllar önce tanıdığını, ancak adını bilmediğini, meyvesini de her yıl yediğini söylemişti.

6.10.2010

Şavşat Atatürk İlköğretim Okulu Öğretmeni Canan Güngüt Öğrencileri İçin Bilgisayar Temin Etti

Şavşat Atatürk İlköğretim Okulu Öğretmeni Canan Güngüt Öğrencileri İçin Bilgisayar Temin EttiArtvin’in Şavşat ilçesi Atatürk İlköğretim Okulunda Rehber öğretmen olarak görev yapan Canan Güngüt yapmış olduğu kişisel çabaları sonucu okuluna 9 adet bilgisayar kazandırdı.

Maliye Bakanlığı ihtiyaç fazlası bilgisayarları Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki okullara gönderildiğini öğrenen Cana öğretmen, hemen yazışmaları sürdürerek bir yakını sayesinde Atatürk ilköğretim okuluna 9 adet bilgisayar getirttirmeyi başardı.

Artvin´in Yaşayan en Büyük Ozanlarından Dev Çınar Âşık İbrahim Kara








Artvin´in yaşayan en büyük ozanı olan Âşık İbrahim Kara´yı 08 Haber gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hatice Nur Ersöz, Âşık Efkari Baba´nın oğlu Hüsnü Şentürk(78), Aşık Efkari Baba'nın köylüsü olan Yolüstü (Basa) Köyünde yaşayan ve aynı zamanda köyün muhtarı olan Âşık Coşari, 08 Haber gazetesi başyazarı, kültür sanat köşesi editörlerinden Sami Özçelik birlikte ziyaret ettiler.

Artvin Dailymotion Video

>